Pääsivulle

500,000 km kokemukset PT-Cruiserilla:

Tavaratila kyllä on mainio asia tällaisessa "pikkuautossa". Eli esimerkiksi kahdenistuttava nahkasohva mahtuu takalaatikkoon, takapenkkeineen. Samoin sinne mahtuu 80x210 runkopatjat, etupenkki kaadettuna. Ja mitä sisälle ei pituudestaan mahdu, sen saa kattotelineelle...
Näitä Cruiserin hienouksia on turha luetella, koska uskoisin että eniten kiinnostusta (ja vahingoniloa) herättää nämä tee-se-itse huollot, korjaukset ja parannukset.
Siispä asiaan...

"Ominaisuuksia" eli tyyppivikoja omassa autossani:

- Bensatankki aivan liian pieni kulutukseen nähden ja hankala täyttää, pistooli tökkii koko ajan. Jos auto on vinossa, niin että bensatankin täyttöaukko on alempana, sujuu tankkaus hyvin.- Valojen vilkkuminen ( n. 1Voltin väpätys) on toisaikaista, jonka huomaa lähinnä sisävalosta ja radion näytöstä.
Uusi akku ja/tai napojen puhdistaminen tuntuu välillä auttavan.


- Ratti napsuu, yleensä vaan kesällä, kun sitä kääntelee (parkkihalli)

- Staattisia tällejä tuli aina kun nousi autosta.  Asensin metalliliuskan kuskinpuolisen ovenkahvan sisäpuolelle, joka on maadoitettu auton peltiin, jonka jälkeen tällejä ei ole ollut, kunhan autosta noustessa on käsi kahvassa.

- Mouruava ääni käännettäessä rattia kun painaa kaasua varsinkin kylmänä. öljysäiliön sisällä oleva suodin mömmössä tai öljyä alle maximin.

- alatukivarren takimmaiset kumipuslat olisi heti kannattanut vaihtaa uretaani pusliin, eikä luottaa alkuperäisiin...Cruiserissa saa vikakoodit trippimittariin kääntämällä sytytysvirtaa 3-kertaa päälle 3-sekunnin aikana, eli näin:
ON-OFF-ON-OFF-ON.
Koodien selitykset ovat tässä
 


Muistinpanojani matkan varrelta:

Huoltoväli on Cruiserilla 12,000km, jossa vaihdetaan moottoriöljyt, suodatin, rasvataan lukot ja saranat. Tarkistetaan valot ja "akun kiinnitys". Akun kiinnityksen tarkistus onkin varmasti tärkeää, koska se pitää vielä vuosittain katsastuksessakin aina tarkistaa. =)
Allaolevista tarinoista puuttuvat nämä normaalit huoltovälin tarkistukset, vain ylimääräiset, omituiset ja merkittävät jutut ovat tässä:70000km

Taka-akselin keskeltä joku "rear Watts linkage central link" härdellin pusla väljä
oli helppo vaihtaa itse, maksoi 130Eur.  
80000km
Sumuvalokytkin meni rikki.  Sininen savu nousee ratin takaa aamuauringon loisteessa. Suunnitteluvika kytkinpinnoissa, rele olisi tässä paikallaan.

90000km
Vasen etu alatukivarren takakumipusla repeytynyt. Vaihdettu uusi alkuperäinen....


Toinen avain putosi lumihankeen.
Uusi maksoi 90Eur + ohjelmointi 30Eur. Kaukosäädön hintaa en uskaltanut kysyäkään.
(jos on kaksi alkuperäistä tallessa pystyy kolmannen ohjelmoimaan itse)

133000km
Takajarrupalat vaihdettu. 30min / palat Pendix MKD759 50 EUR.141000km
Oikea alatukivarren takapusla vaihdettu, vähän vaikeampi, kuin vasemmanpuolinen. Pitää irroittaa alamuovi ja pari tukivartta.

142000 km
Vasen etupyöränlaakeri jurnuttaa kurveissa 80km/h oikealle...

144000km
Vaihdettu jurnuttava laakeri, normaali homma. Laakeri 170Eur.
Samalla vaihtui myös etujarrupalat. Vasen etu alatukivarren takakumipusla, joka vaihdettu 90,000 alkaa repeämään jälleen...

Akku hyytyi tunnin parkeilla olon jälkeen, alkuperäisakku 126Eur.
Tarvike liikkeessä tingittynä 90 Eur. Akun kiinnityspultti akun takana. Siis ilmanputsari pois, niin näkyy kiinnityspultti ja akkukin mahtuu nousemaan ylös.

160000km
Jakohinha, kiristimet, stefat, vesipumppu, nesteet ja remmit vaihdettu. Osat 820 EUR. Rempassa pitää avata myös ilmastoinnin putket, joten sammalla tulee myös vaihdettua kylmäaineet...


180000km
Kuopissa vasen etupyörä kolahtelee, Raidetangonpää väljä.
Merkkiliikkeestä 27 EUR. Vaihtotyö onnistui pihamaalla puolessa tunnissa aurauskulmansäädön kanssa. Vaihtotyö liikkeessä olisi ollut 100 Euroa.


193000km
Tulpat vaihdettu nyt toisen kerran. Tulpanjohtoja en vaihtanut, koska kaupasta oli loppunut ja sitten ajattelin säästää 103 EUR. Tulpat vaihtui 25 minuutissa käsien pesun kanssa...

200,000km
Ratti alko vemputtaa alle 40km/h:ssa. Olipa tullut eturenkaaseen patti.
Vanha kitkakumi vaan alle ja ajoa, matka jatkuu kohti kolmeasataatuhatta

Mittariston lamput vaihdettu.


Lasin nostimien nappien lamput palaneet, laitettu tilalle kestävämmät ledit.

Cruisailua Norjassa212,000km
Oikea raidetangon pää vaihdettu.

230,000km
Oikea etupyöränlaakeri vaihdettu, jurnutti kun käänsi vasemmalle, samalla myös kannatti uusia vähän sökö alatukivarren takimmainen kumipusla, joka vaihdettu 141-tuhannessa.
Vasen alatukivarren takimmainen kumipusla oli myös vaihtokunnossa, edellinen vaihto 90-tuhannessa. Vähän näyttää siltä että noilla tyyppiviallisilla kumipuslilla ajelee tuurilla 100-tuhatta...

232,000km
Jarrupalat eteen vaihdettu, pala oli irronnut metallilevystä.

241,000km
Etulasit ei enää mene alas, Vika lasinnostimien kytkin paketin elektroniikassa.
Siis viallinen elektroniikka ohitettu. Onko ihan joka paikkaan pakko tunkea elektroniikkaa? Ihan tavallinen kytkin olisi mulle riittävä, ilman AUTO toimintoa.. Kytkinpaketin hinta 236EUR!
-kontaktipintoja ei saa CRC:llä voidella, noki tollaantuu vielä enemmän pintoihin, eikä yhdistä senkäänvertaa. Viilaus auttaa.

Tuli idea, että kun takana kerran on takaikkunoiden käyttökytkimet, saa ne toimia ainoina ja edessä olevat
takaikkunoiden käyttökytkimet saavat toimia etuikkunoiden avaukseen. Näin ei enää elektroniikkaa tarvita
ja taas lasit toimii.

Edessä olevan kytkinpaketin takana on 14-napainen liitin.
Takaikkunoiden johdot 8(siva),9 (pumu),1(hamu),2(viva) maihin eli kytkin ne 4 (musta).
Etuikkunoiden johdot seuraavasti:
14(si)->8
13(va)->9
3(vavio)->2
7(musi)->1

242,000km
Nyppii liikennevaloissa, sytytysjohdot ja tulpat kun vaihtoi niin taas toimii. Uskallauduin Motonentin tulpanjohtoihin...

250,000km
Käsijarrukengistä tippuu palasia (A), Pitääpi ajossa sellaisen äänen että luulee takapyörän olevan irtoamassa. Vaihdoin kengät kesän mittaan. Myös vipuhärdelli (B), joka tulee vaijerin päähän jumittelee vanhemmiten, kun harvemmin automaatissa tulee käsijarrua käyteltyä.

Kenkien kasaamisen sain tehtyä (ohjeiden vastaisesti väärässä järjestyksessä ja pyörännapaa irroittamatta) seuraavasti:
Ensin keltainen alajousi kenkiin ja sitten säätö ruuvi paikoilleen, naijauslangalla niputetaan toisiinsa, kengät nostetaan paikoilleen ja kiinnitetään "huopanaulasysteemillä" siitä kengästä joka tulee syvälle "vipuhärdeliin". Toinen kenkä laitetaan vaan mahd. liki että saa punaisen yläjousen paikoilleen. Sitten hirvee työntö, jolloin saa toisen kengän venymään paikoilleen..Lopuksi naijauslangat poistetaan.
Tämä oli siis oma toimintaani, oikeissa ohjeissa varoitetaan koskemasta vaarallisiin jousiin ja irroittamaan ensimmäiseksi (-)akkukengän ja eristämään se.
Nuolen osoittamassa paikassa vielä pelti ehjä, johon vipuhärdellin kuuluu nojata.

260,000km
Jäähdytin vaihdettu, vanha vuoti viimeiset 140,000 kilometriä. Sen kanssa pärjäsin lisäämällä nestettä pari litraa vuodessa.
Samalla vaihdoin myös termostaatin ja termostaatin kumitiivisten.
(termari kuuluu laittaa vanhan kanssa samaan asentoon, kumitiivisteessä "nökö")
Myös syylärinkorkki vaihdettu, jolloin paineet tuli syylärissä ennalleen.. no sitten vuotaa lohkolämppärin laippa blokissa... tästäkö nyt sitten alkaa se vanhan auton korjauskierre...?

261000km
Oikea alatukivarren pallonivel vaihdettu ja takimmainen kumipusla "varmuuden vuoksi".


Paisuntasäiliö täyttyy 100 km ajon jälkeen, ja syylärissä on saman verran ilmaa. Kansipahvia on veikattu.
Merkkiliikkeessä kustannusarvio kansipahvin vaihtoon on 850 EUR (sis osat ja työn?).
-no niin, kannenpultit olivat kuulema löysässä. Purettu ja koottu, uudet tiivisteet yläkertaan. Onneksi oli 850 Euron kustannusarvio kokonaisuudessaan, joka piti =).Yli 2-päivää siinä auto hoidossa oli.
Myös lohkolämppärin vastus vuosi nestettä blokin kyljestä, joka samalla korjattiin.

263,000km
Startatessa vaan naksui, eli akku jälleen (alle 3-vuotta) uusittava.
-uusi akku olikin viallinen, piti palauttaa ja hakea Boschin akku S5 005 Motonetista, joka on isompi ja pysyykin paremmin paikoillaan.

PT-Cruiser 273,000km
Tulpat vaihdettu hetki sitten, mutta alkoi nyppiä tyhjänäkäynnillä liikennevaloissa. Mittailin Motonetista ostetut 241 tuhannessa vaihdetut tulpanjohdot, kaikissa oli resistanssi noin 3kOhmia, eli pitäisi olla ok. Laitoin edelliset Moparin johdot tilalle (joilla ajettu 96-241 tuhatta) ja nyppiminen loppui. Ota näistä selvää... Nyppiminen uusiutui aikaa myöten, siis ostin uudet alkuperäiset Moparin johdot, jotka alkoi myöskin nyppiä muutaman viikon päästä. Otin jälleen tulpat auki ja nyt taisin vian löytää, yhdessä sytytystulpassa onkin eristevikaa, eikä johdoissa. Laitoin vanhan tulpan ja nyt pelaa...


290,000km
Vararenkaan aluvanne hapettunut ja vuotaa reunasta. Puhdistettu ja lisätty jotain tököttiä rengasliikkeessä. Tämä korjaus ei kestänyt puolta vuottakaan. Asennettu seuraavaksi moottoripyörän sisäkumi.

299,500km
jarrulevyt ja jarrupalat vaihtettu: Koko kierros. Osat US-Centeristä. Alatukivarsien takimmaiset kumipuslat vaihdettu uretaanipusliin. Vähän turhan korkea paketti, oli pakko hieman "sorvailla"

305,000km
Oikea raidetangon pää vaihdettu jälleen, edellinen vaihto 212t alkuperäisellä varaosalla. Nyt malli Motonet 22EUR.

Ja sitten loppui Nokian kitkarenkailla ajo, joilla on tähän asti ajeltu kesät talvet. Viimeisin kierros kesti 75,000 km. Vaan nyt uusin malli R, jossa on vannesuoja ei mene enää näihin alkuperäisille vanteille. Rengasfirma laittoi kädet pystyyn. Ongelmasta selvittiin laittamalla "ammattiautoilijan suosittelemat" Kumhon kitkakumit... Vaan takakumeiksi ei Kumhot sovi: -takapää luiraa aika vallattomasti, siispä Nokian "hiihtoliiton suosittelemat" kumit taakse ja ajo rauhoittui. Etupäässä voi Kumhoja pitää ja kun ne ovat hieman kuluneet voi niitä jo takanakin pitää...


310,000km
 Laturin remmi vinkuu?
-vaan ei vinkuminen muutu vaikka valoja sammuttelee. Seuraava veikkaus oli ilmastointi kompressori, Ostin valmiiksi lyhemmän hihnan, jolla ilmastoinnin kompressori jää ilman pyöritystä, jolloin vain ohjaustehostaja toimii. Sormilla pyöritellen huomasin, että kitisevä vinkuminen tuleekin ohjaustehostaja/ilmastointi remmin kiristimestä.
Pika-avuksi synteettistä öljyä muovipurkin pohjalle ja purkki kiristimen ympärille tunniksi... öljy tuntui menevän kiristimen laakeriin, koska ääni hävisi. Uusi kiristin onkin melko kallis ja vaikea vaihtaa. Seurataan miten kauan vanhalla toimii...


Ilmastoinnin hihnankiristysrulla on jousikuormitteinen. Kuvassa lukkopihdit kiristimessä, joilla saa remmin helposti pois ja takaisin.

312,000km
Vasen etupyörän laakeri vaihdettu. Edellinen vaihto 144,000 km. Laakeri 80 EUR, US-Center Loimaa.

325,000km
Moottorin valo syttyi ja trippiin tuli (sytystysvirta pääle-pois-päälle-pois-päälle) koodi 0171. Irroitettu akkukaapeli hetkeksi, vika nollaantui. PCV-venttiili vaihdettu huvin vuoksi, kun ei ole aikaisemmin tullut vaihdetuksi...333,000km
Ilmastointi ei pelaa parkissa, vain silloin kun ajelee reipasta vauhtia. Jäähdyttimen flektin isompi nopeus rikki. Merkkiliikkeessä flektin hinta 470 euroa =).
Ameriikan serkuilla tästä kaupasta: DBElectrical 89.95$ + DHL-toimitus 79.00$.
Mikähän flektin nettohinta mahtaa olla? 40$ ??

Asennus oli suhteellisen helppo: Etumaski irti ja syylärin yläkiinnityspalkki, ylävesiletku ja 6 ruuvia flektistä. Ahtaasti mahtuu flekti välistä nousemaan ja uus takaisin. 328 Euroa tuli halvemmaksi tilata jenkeistä, jotain säästöä myös itse asennuksesta...

Aika jälleen pestä alusta talven suoloista, ajella helteellä pari päivää ja ruiskuttaa öljyt pohjaan. Koteloissa olen käyttänyt vaan ketjuspraytä. Omatekoinen "hyrdaulitunkki" on aina kätevä näissä hommissa. Toiset autot sidotaan pyöristä kiinni ja kallistetaan kunnolla kyljelleen tasapainokohtaan, Cruiseria en ole vielä raskinut...340,000km
Radio alkaa hävittelemään asemia, pelkkää suhinaa ja poksahtelee ja katkoo ääntä.

353,000km
Takaiskari öljyinen, vaihdettu molemmat. Osat löytyi Loimaan US-Centteristä. 15- ja 18-millin hylsyt tarvitaan. Yläpäästä kannattaa kiertää 15 millisellä, isompi vastamutteri kun on hitsattuna turhan piukka =).

Samalla tuli vaihdettua omaksi iloksi myös raidetangon päät, jarrunesteet ja jarrupalat eteen. 212-tuhannessa vaihdettu raidetangon pää, malli Motonet oli vielä kunnossa.
Radiossa edelleen ajottaista vikaa... Ajatus kypsyy kurkata sisälle, mitä sille vois tehdä. AUX liitantäkin voisi olla mukava feature, vaikka kasettimankan äänipään johtoihin ? Saisi kännykästä mp3:set ilmoille...

-kuuma pitää näin kesällä. Huh! Ilmastointilitkut tietysti oli hukassa. Kompuran kylkeen tuleva imupuolen (kumiletkun) päässä oleva stefa falskasi. Merkkiliikkeessä mokoma punainen kumilenkki 28Eur ja risat! Laitettu tavallinen musta stefa ja litkut sisään... -taas on viileetä ajella =)
355,000km

Oikea takavilkku ei aina toimi. Lampunkannan jousi murtunut. Selvä materiaalivika, joka pitäisi kuulua takuun piiriin?? =).
Hyppylangalla korjattu toistaiseksi...

363,000km

Loiraavilla Kumhon kitkakumeilla ajettu nyt 58,000 km, pintaa jäljellä 2-3mm. Tilalle haluan taas Nokian R kitkakumit.
Cruiserin alkuperäiset vanteet sorviin ja "negatiivinen" käsittämätön pykälä pois, jolloin Nokialaiset jälleen sai nousemaan paikoilleen.


367,000km
"Rear Watts linkage central link" lotkaa. Tilasin uuden osan iloisena edullisuudesta Saksasta 65 eurolla. uusi osa olikin vanhaa lotkompi, tilalle tuli uusi mutta sekin samanlainen. TäSSä Video vanhasta ja uudesta joka ei ole kelvollinen
Palautin tämänkin ja rahat tuli takasin postikuluineen. Luotettava kauppias.
Tätä mallia ei ei ehkä kannata ostaa


Seuraavaksi tilaisn US Centeristä takatuennan keskinivelen 175 eurolla Moparin leimoilla, joka on sitten hyvä.
Vanha ja uusi osa.380,000km
P0171 edelleen harmittaa ja sorruin sitten viemään [jo kolmas kerta tällä vehkeellä] Cruiserin merkkihuoltoon pitkän empimisen jälkeen. Happitunnistin vaihdettiin. 165 Euroa + työt, yht 360:- Laitoin kokeeksi 95 bensaa tankkiin. Viikon päästä taas moottorin vikavalo syttyi jälleen. Vein uudelleen korjaamolle. Pitäisi jättää päiväksi uudelleen perusteellisiin tutkimuksiin. 700 maksaisi tutkimus, jonka jälkeen sittten kokeiltaisiin jotain muuta korjausta... -No, onhan sitä jo yli 50,000 km ajettu vilkkuvalla vikavalolla, saa vilkkua jatkossakin..tai sitten suosin jatkossakin 98 bensaa, jolloin vikavalo ei ole juurikaan syttynyt.

383,000km


Pitää varmistaa sähkön saanti, kun en saa joka paikassa lohkolämppäriä aina seinään.
Samalla myös aurinkopaneelikokeilu kaipasi akkua, joten Cruiseriin uusi akku varmuuden vuoksi ja vanha akku aurinkopaneelikokeiluun.
Sopivaksi ja hyväksi todettu Motonetin myymä Bosch Akku asennettu jälleen.

386,000km


Jakopään hihnat, vesipumppu ja kiristimet vaihdettu Motonet korjaamolla. Ystävällinen paikka. Lähes 60,000 km meni pitkäksi vaihtoväli. Jakohihna oli vielä hyvänlaatuinen, mutta muut hihnat oli jo ajan syömiä.
Käyttämätön käsijarru alkaa sohlaamaan. Raidetangon päät jostain syystä väljät, vaikka vajaa 40tkm vasta ajettu. Ilmeisesti Motonetin osat olisivat laadukkaammat, koska edellinen oli vielä kunnossa 150tkm jälkeen. Takapöttö alkaa myös olemaan tiensä päässä.


389,000km Raidetangon päät, takapönttö vaihdettu. Huumaava pakkasnesteen tuoksu kielii vuotavasta lämppärinkennosta. Tässä syksyn tullessa ennen talvea piti uusi kenno laittaa. Ihan päivän homma on. Onneksi kasaaminen on purkamista nopeampaa, kun ensimmäistä kertaa koelaudan purkaa.
PT-Cruiser leaking heater core replacement.

392,000km


P0171 vikakoodi alkaa esiintymään useammin ja kulutuskin tuntuu lisääntyvän. Siispä tilattu ELM327 ODB Scanneri. Asennettu toimiva ODBSkope ohjelma symbian luuriin, joka kerää anturitiedot tiedostoksi, joita sitten voi jälkeenpän katsella taulukkolaskuohjelmilla.

LongTermFuelTrim% näyttää jumiutuvan 22% tasolle. Tiedonkaivelun jälkeen näyttää siltä, että ruiskusuuttimissa on jumitusta, suuntaan tai toiseen. Motonetista pullo STP Injector Cleaner bensiinimoottoreille -ihmeainetta tankkiin ja kokeilemaan. 25km jälkeen alkoi FuelTrim jumitus häviämään, eikä vielä 500km jälkeen ole kyseistä vikaa näkynyt. Kuvasssa miten 50km matkalla FuelTrim toipui, sininen viiva.396,000km


Vaihdettu kokeilunhalusta vielä suutimet. Ajetaan nyt 95 bensalla ja odotellaan tuleeko vielä vikakoodi P0171.

400,000km


23.04.2014

415,000km
Tuulilasi vaihdettu.
Vikakoodia P0171 ei enää ole ilmaantunut. Juuri tässä olen miettynyt että aika paljon alkaa olemaan kilometrejä takana, eikä vielä ole tullut näitä vikoja, joita sai ennen muista autoista aina korjata: Esimerkiksi vetonivelet, vetonivelien suojakumit, jarruletkut, vaijerit, startti, bensapumppu, laturi, ohjaustehostin, puola, lasinpyyhkimet, lämppärin puhallin vielä ilma vikoja....kopkop...
423,000km


Pakokaasun käryä tulee sisälle. Pakosarjassa hiushalkeama, vasaralla napauttamalla viimeinenkin sentti repesi. Vaihdettu toinen hieman ehjempi, mutta paikoilleen laitto ei oikein sujunut. Pakosarjan pulttien reiät ovat liian kapealla 2-3mm. Pakosarja joutuu olemaan kovassa jännityksessä ilmeisesti vanhemmiten, jolloin se murtuu. Suurenettu kolme reikää leveämmälle, jolloin paikalleen laitto onnistui ja pakosarja ei ole jännityksessä.

Samalla kertaa paljastui toinenkin vuoto. Pakoputken jousto kovin löysänoloinen ja kyllähän sekin vuotaa. Katkaistu vanha katalysaattorinputki ja hitsattu tilalle tarvikejousto.

430,000km


Pakkivalo projekti otettu työn alle. Ei ihme että pakkivalo on tehoton, kun lyhdyn lasina on ensin sininen muovi punaisilla maalitäplillä ja sen päällä vielä punainen muovi. Jyrsitty suorakaiteen muotoinen aukko, johon liimattu "oikeasta" pakkivalosta kirkas ikkuna. Lyhdyn sisälle asennettu 3x10W Ledit.

445,000km
On sitten miten hirvee tahansa, mutta en enää etsi selälläni kuralammikossa peräkärryn pistoketta jostain vetokoukun alta...
Uusi paikka on nyt puskurissa.450,000km

Oven kahvat halkeilee.


Olisi ehkä ollut avuksi jos olisi löysännyt kahvan ruuvia hieman ja ruiskuttanut CRC:tä ruostuvaan ruuviin... Nyt piti vaihtaa uusi kahva kuskin puoleiseen takaoveen.

453,000km
Katsastuksessa tuli 1kk aikaa korjata virtalukko. Avaimen saa nutkuttamalla irti auton käydessä. Mielestäni ei niin paha, koska rattilukko ei kuitenkaan mene päälle, ennen kuin virtalukon kiertää nollille. Silloin taas autokin sammuu...No, korjattava on =/

Uusimalla virtalukko olisi varmaan ollut oikea tapa korjata, mutta merkkiliikkeessä lukko taitaa maksaa saman kuin tämän ikäinen auto. Ebaystä löytyi lukko avaimineen kympillä. Avaimista kuitenkin puuttuu siru, joten käynnistyksenesto jää näillä avaimilla päälle. Sirun tietysti olisi voinut ottaa vanhasta avaimesta, mutta sitten taas ovissa olisi eri avain.

Virtalukon saa auki kun avain on paikoillaan ja virta päällä. Ratin alla olevassa suojuksessa on myös reikä, josta saa painettua lukitusnapin alas, jolloin lukkopesä tulee vetämällä pois. Teoriassa. Virtalukko tulee ulos vain tuuman, koska lukituskynsi juuttuu muovisen rinkulan taakse. Rakotulkilla saa ohjattua lukitusnupin muoviosan takaa pois...

Vikana oli liian kulunut "lukitussalpa" Kuvassa nuolen osoittaman osa.Messinkinen jousen lukitus avattu vain toisesta päästä ja uusi kulumaton lukitussalpa vaihdettu Ebayn lukosta vanhan tilalle. Jousen lukitus on melko hankala saada onnistumaan. Tässä olikin homman vaikein osa. Jouset saattaa hävitä ja hermo palaa. Hieman niittaamalla ja pikaliimalla tuli kuitenkin toimiva, ainakin toistaiseksi...
Kun oikea avain on paikoillaan, ovat haitat kohdallaan, jolloin lukitussalpa painuu päissä olevien jousien avulla alas, jolloin lukitus vapautuu. Kun lukko on kiertynyt, lukitussalpa on lukon sylinterissä pakotettuna alas, jolloin haitat estävät avaimen irroituksen.466,000km
Takatuennan keskinevel kolisee. Alkuperäis Mopar osa kesti lähes 100,000 km.
Tilattu tällä kertaa Ebaystä hitaan 44,30Eur ja on ainakin uutena hyvä, lisäksi rasvanipalla. Toimitus Latviasta kolmessa päivässä. Chrysler PT Cruiser Sospensione Posteriore Pivot/Z-link /Campana Crank/Watt
Lisäksi vaihdettu väljä vasemmanpuoleinen raidetangon pää.470,000km
Hankittu toinen samanlainen 130,000km ajettuna.475,000km
Vaihdettu varmuudeksi hieman väljä oikeanpuoleinen raidetangon pää ja katsastettu.
Tällä erää ei löytynyt mitää huomautettavaa.

486,000km

Ihmetelty mikä rikkoo lasinnostokytkimet?
Tehtaalla on laitettu rasvaa (1) napin muovin liukupinnalle. Se valuu aikaa myöten alaspäin kytkimen kontaktipinnalle (2), jolloin pöly jää kiinni aiheuttaen huonon johtavuuden ja kontaktipinta sulaa. Ensin menee rikki automaattinoston elektroniikka, seuraavaksi ei sitten saa enää lasia edes alas, kun kontaktipinta ei yhdistä lainkaan.
Kakkoscruiserissa oli vielä ehjä, niin siitä kannatti huuhtoa rasvat pois, niin säilyy ehjänä.
490,000km

Alatukivarren vesireikä tukkeutunut ja suolat tehneet pari vuotta tehtäviään.
Vaihdettu tilalle ehjä ja katsastettu.
Samalla alustan katselulla tuli myös poistettu bensatankista täyttöputken päässä oleva "varkaudenesto" kuula tai läppä. Pikku napautus rautatangolla, niin härveli putosi tankinpohjalle haittaamasta tankkausta. Noin 50,000 litraa on jo vaihtelevan kärsivällisesti bensaa liruteltu. Vaan nyt kiusa on ohi ja on ilo tankkailla!


493,373km Tässäkö on tarinan loppu.

Pikku pakkasten jälkeen iski yllättävä öljyvuoto.
Ehkä keväällä jaksan kurkata jakopäähän,
vieläkö matkaa jatketaan kohti 500,000 km määränpäätä?.

493,500km Tarina jatkuu!

Jakopäätä avattu kevätauringon innoittamana ja tosiaan löytyi vuotava kampiakselin stefa. Oli pullahtanut ulos, koska varmaankin PVC venttiili oli jäätynyt. Onneksi kampiakselin hammashihnan pyörässä oli sopivati reikiä, jolloin tuurnalla sai naputeltua stefan takaisin paikoilleen. Taas matka jatkuu...Yhteenveto vuoden 2001 Cruiserin suunnitteluvioista:

 • takimmaiset alatukivarren kumipuslat.
 • raidetangon päät
 • etupyörän laakerit
 • takatuennan keskinivel
 • sumuvalokytkin
 • lasinnostokytkimet


 • Sekalaisia kuvia:  =============== Radioon LINE-IN liitäntä MP3 soittimelle ===================

  Pitkällisen pohdiskelun jälkeen päätin kurkata Cruiserin soittimen sisälle, miten siihen saisi liitännän MP3 soittimelle, tai mille tahansa 3.5mm plugi vehkeelle. Siispä radio pöydälle.
  Tässä omat muistiinpanoni:

  -nupit irti, ja etulevy neljällä ruuvilla ja napsuilla. Kansi pois kahdella ruuvilla.


  -sitten CD-soitin vedetään ylöspäin irti liittimestään, kunhan ensiksi on avattu 4-ruuvia. Kolme on helposti näkyvillä (1,2,3) vaan 4. onkin tietysti poikittain nappulamaskin takana...


  -maskin taakse pääsee etulevyn irroituksen jälkeen, juottamalla tinaimusukalla kaksi kiinnitystä, ja kääntämällä peltiklipsi suoraan.


  -maski lähtee myös liittimestään vetämällä, ja siellähän se 4. ruuvi olikin.


  -tässä näkymä CD-soittimen alta. Oikeassa alakulmassa on liitin radiomodulille, jossa merkintöjä mm. FM-R ja FM-L. Tähän saisi vaihtokykimellä stereo sisäänmenon, mutta itse tyydin mono sisäänmenoon AM-O linjaan.


  AM-0 linja katkaistu, sillä en tarvitse MW tai LW bandia, AM-0 lijnaan kytketty kaapeli ja 3.5mm plugi. Tämän jälkeen kasaus ja kaikki pelaa toivottavasti niin kuin ennenkin.
  Nyt kun painaa AM nappia kytkeytyy 3.5mm blugi vahvistimen sisään menoon.

  ======================================================

  2001 Radio liittimien kytkennät.


  Täsmähaku PT CRUISER FINLAND sivuilta:


  PS:
  Unfortunately this block in only in finnish. I can see in website statistics that there are many visitors around the world. Afterwards it is quite hard work to translate all in english. I'm Sorry.
  Maybe the Google translate will help =).

  Malheureusement, ce bloc seulement en finnois. Je vois dans les statistiques du site qu'il ya beaucoup de visiteurs du monde entier. Ensuite, il est tout a fait un travail difficile a traduire tous en anglais. Je suis desole.